Ник Пизолато, създателят на "Истински детектив", заяви, че не вижда как превърналият се в култ сериал би могъл да има повече от три сезона.

Той предупреди феновете за решението си по време на медийния фестивал Banff. Както е известно, първият сезон на продукцията на HBO се завъртя по екраните по-рано през тази година, а очакванията са вторият да тръгне в ефир догодина.

"Не си представям да се занимавам с това повече от три години. Имам предвид, че бих се радвал да правя нещо по-обикновено. Нещо с постоянен декор, регулярни актьори и голям екип от хора, които да се грижат за различните аспекти и на мен да не ми се налага да вися постоянно на снимачния терен. Би било страхотно", сподели сценаристът.

Пизолато продължава с признанието, че според него е почти невъзможно графикът му да бъде по-натоварен, отколкото е бил по време на заснемането на първите серии на криминалната драма. „Беше невероятно изтощително. Когато стартираш нещо подобно, то направо ти изтисква силиците, но беше два пъти по-скапващо, защото трябваше да напиша всеки епизод", разкрива Ник.

По-рано този месец звездата от първия сезон Матю Маконъхи подметна, че би се навил отново да участва в маниакалния сериал, но е малко вероятно да видим отново детектив Ръст Коул в действие. Пизолато вече повдигна завесата, че новите епизоди ще се снимат на калифорнийски терен и този път главните персонажи ще бъдат три на брой.

Все още обаче не е ясно кои ще са актьорите, които ще влязат в техните кожи. Досега слуховете нашепваха имената на Брад Пит и Джесика Частейн, но по думите на Пизолато кастингът тепърва предстои.

Матю Маконъхи и Уди Харелсън - детективи по душа