централата Шефът на MG-Груп Илия Павлов е починал по пътя към шокова зала на "Пирогов". По-рано тази вечер към 19.50 ч. той е бил прострелян пред офиса си на столичния бул. "Г.М.Димитров". Павлов е докаран в Пирогов вече мъртъв.

Говорителят на СДВР е съобщил, че Павлов е прострелян на излизане от офиса си. Предполага се, според главния секретар ген. Борисов, че е стреляно със снайпер или заглушител. Илия Павлов е убит с един куршум в сърцето, който е пробил аортата. Смъртта е била почти мигновена.

Целият район около столичния булевард, където е убит Павлов, е отцепен от полицията.

След първия оглед става ясно, че стрелецът най-вероятно е бил залегнал на 20 метра от входа на сградата на MG-корпорация, място покрито с храсти и по-ниско разположено от централния вход.

местопрестъплението Тялото на Илия Павлов е откарано вече в съдебна медицина. Шефът на хирургията в институт "Пирогов" д-р Юлий Ванев заяви, че Павлов е докаран, вече в клинична смърт, в Пирогов в 20.05 ч. Установена е една огнестрелна рана в гърдите, а всичко останало ще бъде разследвано от съдебните медици.

Министър Петканов веднага е тръгнал към мястото на покушението, напускайки зала 6 на НДК, където се провежда политически съвет на НДСВ. Вътрешният министър е потвърдил вече от мястото на престъплението, че е стреляно от 20-тина метра и изстрелът най-вероятно е бил един.

Бизнесклуб "Възраждане", чиито член беше Павлов, в специално-разпространено изявление обявяват, че са шокирани и потресени от случилото се.

Радио Нет съобщи, че елитът на MG-Груп вече се е събрал в столичния х-л "България", собственост на корпорацията. Висшият мениджмънт на групата прави това непредвидено събиране два часа, след като Илия Павлов, чието състояние се оценява на 1.5 млрд. долара, беше застрелян пред офиса си.



Връзки

Ил. Павлов Предполага се, че шефът на МG-Груп е тръгвал към организирания тази вечер Бал на топмоделите. Припомняме, че утре - 8 март, се провежда и първия от двата престижни конкурса за красота "Мис България", чиито организатори са фирмите "Висаж", ръководена от Жени Калканджиева и "Интерсаунд" с шеф Ирина Папазова, съпруга на застреляния преди години основател на конкурса Васил Папазов. Той беше убит, докато помпаше гумата на автомобила си пред своя офис в столичния кв. "Лозенец".

Съпругата на Илия Павлов Дарина Павлова, чрез ръководената от нея филма "Мегаталант" държи правото на представяне на наши момичета в елитните световни конкурси за красота, а за 30 март беше предвидено провеждането на продуцирания от нея втори конкурс "Мис България".

В момента Павлова е в Съединените щати, от където по последни сведения е тръгнала към България.