Политиката на Министерството на младежта и спорта под ръководството на проф. Мариана Георгиева заплашва българския мотокрос. За това предупреди бащата и мениджър на четирикратния световен шампион Ангел Караньотов - Ивайло Караньотов, цитиран от БиТиВи.

Заради отказа на спортния министър да преведе на Федерацията по мотоциклетизъм около 5 млн. лв., с които да се покрият таксите за домакинството на страната на кръг от световния шампионат, състезанието на пистата в Плевен по всяка вероятност няма да се състои.

Ангел Караньотов сподели, че колегите му във Франция са го питали защо няма да се проведе кръгът в Плевен като пистата е една от най-добрите. Той не знаел как да им обясни, че всичко тук зависи от някакви лични отношения.

От своя страна мениджърът му каза, че проблемът е в нашата страна, като задлъжняването на федерацията е започнало при предишното правителство. „Обвинявам явлението „Дянков" - той обещаваше и не даваше, лъжеше като магураджия. А имахме личната подкрепа на Бойко Борисов", посочи Ивайло Караньотов. По думите му правителството има около 5 млн. лева целеви пари, които трябва да бъдат платени на Световната федерация за участието на България по супермотокрос и мотокрос, но той е получил категоричен отказ от ресорната министърка Мариана Георгиева.