Комисията за защита на потребителите ще се включи във втория лъч на информационното турне в различни градове от страната „Моите права в Европа", организирано от Представителството на Европейската комисия в България, съобщи БНР.

На специално организирани информационни щандове от 1 до 5 септември експерти ще предоставят брошури и ще дават консултации за правата на европейските граждани. Предвиждат се и разнообразни игри с награди, като въпросите също са свързани с правата на гражданите на Европа, с географията и културата на държавите. Допълнителна информация и разяснения по тях ще бъдат предоставяни от всички изложители.

Комисията за защита на потребителите се включва за първи път, пояснява експертът Габриела Руменова.

Нашето участие се изразява в това, да представим експерти, които да дават съвети на потребителите относно техните права, когато купуват стоки или ползват услуги, както в България, така и на територията на целия Европейски съюз.  Комисията за защита на потребителите ще очаква във временните приемни, които са организират в Нова Загора, Стралджа, Карнобат, Айтос и Средец, поясни Руменова.

По време на първия лъч -  между 22 и 27 юли бяха посетени Созопол, Поморие, Камено и Бургас, интерес към информационните материали и провежданите образователни игри са проявили както туристи и местни граждани, така чужденци от различни държави.

Кампанията се провежда още в Кипър, Испания, Гърция, Италия, Латвия, Полша и Португалия и ще продължи до края на годината.