емакспрес

Олигарсите са победили много отдавна държавата и е много трудно да отскубнеш държавата от олигарсите.

Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в студиото на БиТиВи по повод думите на шефа на Митниците Ваньо Танов, че ако той бъде отстранен, ще спечелят олигарсите.

Това което сме направи с колегите е анализ, справка, в която са описани много неща - доклад даден на Бойко Борисов. Там пише всичко каквото е необходимо да се знае за състоянието на митниците днес, обясни министърът относно мнението му за работата на Ваньо Танов и подчинените му.

Все пак решение и оценка прави министър-председателят, изтъкна Цветанов и добави, че от своя страна си е свършил работата.

Нека погледнем функциите на граничаря и на митничаря и да си прочетем задълженията. Така Цветанов контрира отговора на шефа на Митниците, че преди митничаря, стои граничният полицай.
Ако МВР изпълнява тези функции, нужно ли е да има митници, запита министърът и добави - работата на граничния полицай е да извършва паспортен контрол.

По думите на вицепремиера, когато търговската мрежа е залята с алкохол с фалшиви бандероли, контролът за това се извършва от митничари, следователно контрол няма.

Резултатите са факт. С НАП работим прекрасно, другото не бих искал да го коментирам, отсече Цветан Цветанов.

Относно поредния скандал във ВСС с придобиване на имоти в Приморско министър Цветанов заяви, че оставката на уволнените трима магистрати, е трябвало да изпревари решението на Константин Пенчев.

Оставката е вътрешно убеждение, подчерта министърът и добави, че при всичко това, което се наслагва във времето, този ВСС не е в състояние да изведе съдебната ни система на едно по-добро ниво.

Той отказа да даде информация и дали има предотвратен атентат срещу шефа на НАП Красимир Стефанов. Не коментирам подобни теми за когото й да било от държавния сектор, добави той.

Припомняме, вчера премиерът Борисов заяви, че не приема ведомствата да се коментират едни други по медиите.

Борисов посочи, че оценката за работата на Танов се прави на базата на събраните приходи."Няма тема, няма олигарх или каквото и да било да не съм разпоредил на Танов работа докрай", изтъкна министър-председателят.

Дал съм карт бланш да си върши работата, изтъкна премиерът.