18% от тийнейджърите в Америка биха спрели да общуват, ако любимите им социални мрежи затворят. Това показва скорошно проучване сред гимназисти и колежани в Щатите, направено от имейл маркетинговата компания AWeber.

Според проучването, 90% от юношите са във Facebook, 93% комуникират с мобилните си телефони - толкова и чрез имейли. 74% от тийнейджърите са потребители в YouTube, а 47% използват Skype, за да поддържат връзка с другите, съобщава бългаският технологичен портал kaldata.com.

Facebook и имейлите притежават почти еднакви части от сърцата на младите, като тези две неща са първото, което младите проверяват като станат, използват ги по време на час, дори и когато са на почивка.

6% от младежите казват, че биха заменили клетъчните си телефони с домашни или пък с писане на повече писма, ако изведнъж мобилните телефони изчезнат. Но пък 18% казват, че биха спрели да комуникират изобщо, ако любимият им канал за комуникация спре да функционира.

Тук можете да разгледате графиката, за да добиете по-ясна представа. Какво мислите за сведенията? Дали и в България резултатите щяха да бъдат близки, ако подобно проучване беше проведено?