Мерилин Менсън идва в София за „Арена музика". На 4 юли на столичния стадион „Академик" една от най-ексцентричните и шокиращи фигури в световния рок ще застане пред българските си фенове.

Заедно с Менсън - като специални гости на концерта му, в София идват и готик идолите от Ню Йорк Type О Negative.

Билетите за шоуто тръгват на 26 април, като първите хиляда от тях са по 20 лева, а останалите ще струват между 30 и 50 лева.

Месец преди изявата Мерилин Менсън ще пусне и поредния си албум "Eat me, drink me", който ще се появи на нашия пазар, издаден от Вирджиния Рекърдс/ Universal Music Group на 4 юни 2007.

"Всички песни в новия албум са писани, за да съблазнят някого умишлено," признава певецът.

„Не искам хората да си мислят, че това е някаква експлоатация на личния ми живот, но от друга страна парчетата в новия албум ме показват такъв, какъвто съм в момента. Показват много точно мен и онова, което чувствам сега".

Ексцентричният артист е роден на 5 януари 1969 в Карлтън, Охайо с името Брайън Уорнър. На 18 години заминава за Флорида, където работи като музикален журналист в местно списание. 

През 1989 заедно с китариста Скот Мичъл създават група, в която решават да се представят с артистични имена.

От този момент Скот се прекръства на Дейзи Берковиц, а Брайън вече е Мерилин Менсън.
Името е крещяща комбинация от имената на легендарната Мерилин Монро и един от най-издирваните серийни убийци в света Чарлз Менсън.

Няколко месеца по-късно към тях се присъединяват басистът Гиджет Гейн и кийбордистът Мадона Уейн – Гейси. В този състав групата избира името „Marilyn Manson and the spooky kids”.

В продължение на година изнасят концерти в местния клуб „25-я Паралел" и продават демокасети с музиката си.

С подчертано шокираща визия, готически грим и впечатляващи светлинни ефекти, концертите им се превръщат в истинска атракция и това силно впечатлява публиката и критиката.

След 15 години на сцената, 10 супер успешни албума и безброй провокации по негов адрес в пресата, мегазвездата Мерилин Менсън не спира да изненадва феновете си. Със своята подчертано шокираща визия, скандални текстове и агресивен тежък саунд, Мерилин Менсън е институция в световната музика, превърнала се в истинска рок икона.

Неслучайно автобиографията му завършва с изказването: „Разбирам, че Америка, Nothing Records, приятелите ни и медиите са приели, че това е върхът на кариерата ни. А всъщност всичко тепърва започва...”

Нюйоркският готик метъл квартет Type O Negative става известен по цял свят с провокативната си визия и разтърсващи текстове. Групата е основана през 1990г. от Питър Стийл - вокал, басист и текстописец - заедно с членове на Carnivore и барабанистът Сал Абрускато.

Така е поставено началото на неподражаемите Тайп Оу Негатив. Останалите членове на групата са Кен Хикли (китара), Джош Силвър (кийборд) и Джони Кели (барабани).

Последният албум на Type O Negative - „Dead Again” - излиза на фаталния 13 март 2007 г. и светкавично се изкачва на челни позиции в музикалните класации по цял свят.