Бургас ще се разшири с три нови жилищни квартала. Проектът е започнал вече в зона „Д" на квартал „Меден рудник".

Следващият квартал, който предстои да бъде усвоен, е "Крайморие". За него от дълги години се предлагат проекти за изграждане на нова жилищна територия.

В едната част на квартала ще се строи комплекс „Форос", но цялата територията обхваща местност „Пода" до старата кариера, която вече е закрита, северно от пътя за Созопол.

Към проекта е имало забележки и препоръки от страна на община Бургас и новата разработка трябва да предвиди и изискванията на влезлия в сила от тази година Закон за Черноморското крайбрежие, съобщава Money.bg.
Проектът ще стартира до средата на месец март.

Следващият терен е на територия между град Бургас и квартал „Сарафово" - "Кьошето". За нея има изготвен проект за промяна на действащия Общ устройствен план. Мястото е малко откъснато от градската част.

В северната част доста голям терен попада в хигиенния радиус на летището, затова за там са предвидени предимно обекти за обществено обслужване и спорт - спортен комплекс, аква-парк и търговски център.

В момента проектът е в Министерството на здравеопазването за съгласуване и определяне на точните параметри на хигиенната зона на летището.