Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев чрез своята компания „Бромак" АД, както и другият акционер в банката - Фонда на Генералния държавен резерв на Султаната на Оман (ФГДРСО), не са изпратили конкретни предложения за спасяването на финансовата институция до крайния срок, определен от БНБ, става ясно от съобщение на централната банка.

Припомняме, че на 22 август от БНБ се обърнаха писмено до най-големите акционери в КТБ, като поискаха от тях до края на месец август да съобщят дали ще участват чрез финансова подкрепа за банката.

Отговор от Василев и Оманския фонд все пак е имало.

Цветан Василев информира, че в следващите дни инвестиционна компания ще внесе в БНБ и правителството структурирано предложение", съобщават от БНБ. Тук трябва да припомним обаче, че банкерът е със запорирано имущество, което със сигурност ще усложни предоставянето на подкрепа за банката му.

Другият акционер - Оманският фонд, също отлага конкретиката за по-нататък. Той е заявил „намерение за създаване на консорциум от инвеститори, които ще направят предложение за преструктуриране на КТБ". Кога ще се случи това обаче не става ясно.