Съпругата на Йозеф Фрицъл, извергът, държал дъщеря си затворена в мазе в продължение на 24 години, не е знаела нищо за престъпленията му, съобщи полиция в австрийския град Амщетен, цитирана от ДПА и БТА.

69-годишната Роземари, която е втора съпруга на 73-годишния Фрицъл, е нямала представа, че мъжът й е държал дъщеря им Елизабет затворена в импровизиран затвор в мазето на дома си от август 1984 г. досега. През този период той редовно я е изнасилвал и тя е родила седем деца от него. Едно от тях е починало месец след раждането си поради липса на грижи и Фрицъл е изгорил тялото му в пещ за отпадъци.

Жена му Роземари и останалите членове на семейството не са забелязали нищо смущаващо в поведението на Йозеф, който е водил съвършен двойнствен живот. Австрийският таблоид "Кронен цайтунг" разкрива, че Фрицъл е известен в града като страстен рибар и приятен събеседник на маса, но се е превръщал в истинско чудовище, щом слизал в мазето. Той има още седем деца от Роземари.

Полицията арестува Йозеф в събота, след като Елизабет го убедила да заведе нея и 19-годишната им дъщеря Керстин до болница. Предполага се, че момичето страда от рядка болест. Тя е настанена в интензивно отделение. Състоянието й е тежко, но животът й е извън опасност.

След като бил арестуван, Фрицъл отказал да сътрудничи на полицията, но впоследствие признал престъпленията си, като се опитал да смекчи подробностите. Според полицията той не е показал почти никакво разкаяние.