Двама от свидетелите срещу Огнян Атанасов, по известен като петричкия Ескобар, и групата му „пропуснаха" днешните разпити пред Софийски градски съд.

За поредното заседание по делото срещу наркотрафиканта в съдебна зала с белезници бе доведен друг свидетел Андрей Костов, както и майката на един от подсъдимите Петър Митев.

Те потвърдиха показанията си, дадени пред разследващия полицай.

Андрей Костов разказа как той и Мартин са били арестувани на 6 март 2010 година на бензиностанция на Шипченски проход.

Веднага след като спряхме с колата на бензиностанцията и слязохме от нея ни арестуваха. Разпитаха ни и ни пуснаха след 5 часа", обясни Костов.

Майката Юлияна Митева разказа пред съдиите, че синът й Петър работил на същата бензиностанция. Той обаче напуснал, тъй като негов приятел, Ивайло и вуйчо му, предложили да замине с тях за Испания, откъдето те внасяли техника, която продавали в магазин в Стара Загора.

Като възнаграждения за работата двамата му обещали по 700 лева.

На днешното заседание дойдоха всички подсъдими, като отново личеше влошеното здравословно състояние на Атанасов, който през цялото време трепереше.

Заседанието закъсня с около 30 минути, тъй като на двама свидетели, които трябваше да бъдат разпитани са им гледали мерки по други дела.