Прекалено много се изговори за подкрепата, която ГЕРБ получава от останалите парламентарни групи.

Декларациите, които бяха дадени на 17 юли от Синята коалиция, дават подкрепа", заяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Имаше претенции за влизане в изпълнителната власт от останалите партии, но ние няма как да подменим вота на избирателя, защото беше искано нещо, което не e приемливо за ПП ГЕРБ.

Ние ще носим цялата политическа отговорност и искаме да направим прозрачно управление, защото сме тръгнали с една-единствена мисъл, влизайки в политиката - да върнем доверието на българите в институциите", каза Цветанов, цитиран от БНР и БНТ.

Запитан за още две имена за евентуални министри в кабинета на ГЕРБ - Нона Караджова и Адриана Сукова-Тошева, Цветанов каза, че за първото име е изключително топло, за второто много студено, като уточни, че при Нона Караджова става дума за екологията.

Нона Караджова е сред утвърдените екоексперти. По време на две правителства - „Костов" и „Сакскобургготски", тя е директор на Дирекция "Стратегия, европейска интеграция и международно сътрудничество" в екоминистерството.
Работила е с министрите Евдокия Манева и Долорес Арсенова.
Участва активно в преговорите с ЕС по предприсъединителна глава „Екология".
По времето на кабинета „Станишев" Караджова работи в сферата на екологията като консултант.