Два трамвая са катастрофирали на бул. „Христо Ботев". В полицията сигналът е постъпил малко преди 10.00 часа, съобщиха за News.bg от СДВР.

При произшествието са пострадали 14 души. Деветима от тях са били откарани в „Пирогов". От лечебното заведение обясниха, че четирима са мъже, а пет - жени. Една от жените е била освободена, тъй като не се е налагала хоспитализация. Тя е била с рана на носа и счупвания на носни кости.

На останалите се правят медицински прегледи и изследвания. На този етап информация за състоянието им няма.

По-рано се съобщаваше за четирима откарани в болница.

От Столична община уточниха, че катастрофата е станала на кръстовището при булевардите „Христо Ботев" и „Сливница". Заради нея движението на трамваите по линии 1, 6 и 7 в посока площад „Възраждане" временно бе пренасочено по бул. „Мария Луиза", вместо по „Христо Ботев".

Движението на трамваите е напълно възстановено в 11.30 часа.

Трамваите са се движили един след друг в посока центъра. Катастрофата е станала близо до Втора градска болница. Причините за сблъсъка все още не са известни, но по първоначални данни, задната мотриса не е могла да спре и се е врязала в предната. Предполага се, че отказ на спирачките на единия от трамваите е довел до катастрофата.

На мястото на произшествието са полицейски екипи и линейки.

По информация на БиТиВи ватманката на втория трамвай е била затисната между ламарините. Екип на пожарната ще помогне за изваждането й.

Началникът на КАТ-София Тенчо Тенев обясни, цитиран от БНР, че трамвай номер 6, движещ се с несъобразена скорост, е ударил намиращия се на спирката трамвай номер 7.

Свидетели разказват, че трамваите са се ударили силно. В резултат на удара част от пътниците са нападали по земята.

Екипи на Столична община са успели да изтеглят единия трамвай и частично да освободят линията.

Пред „24 часа" очевидец разказва, че имало хора с разкъсани устни. Сред пострадалите била и бременна жена, която веднага е откарана в болница.

Четири линейки са пристигнали на мястото на катастрофата.

Движението в района се регулира от „Пътна полиция", образувало се е и голямо задръстване.