Меглена Кунева остро критикува премиера Борисов за негови действия и изказвания.

Това е комикс, това не е политика, коментира пред БНР Кунева поведението на премиера.

По думите й, в рамките само на два дни той е излъгал хората два пъти.

Първият - за Закона за съдебната власт. Промените са направени с неговото одобрение, но после се изплаши от публичната реакция и от прочутата реакция на Брюксел и реши да направи нещо междинно. Много неловко постъпи с президента Плевнелиев, като един вид каза, че той го е накарал да наложи вето", обяснява Кунева.

"Вторият път когато излъга беше със Закона за горите. Обещал е на олигарсите влекове и писти, но публичната реакция пак го уплаши и той отстъпи. В приоритетите му не виждам хората, не виждам справедливостта. Фактът, че може да се договори с всички в парламента не помага на хората", казва още Меглена Кунева.

Според нея също така премиерът Бойко Борисов се опитва да се саморазправя по единично, пренаписвайки не само своята биография, но и биографията на своите политически опоненти.

"На интернет-страницата на Министерски съвет може да се прочете неговата реч, в която казва, че протестите са инспирирани от Кокаиновите крале, но нека да каже точно от кои", призовава Кунева.

В становището си Борисов посочва, че категорично не приема доводите на опозицията или на деца, снахи и политкомисари на бившето Политбюро на БКП да го обвинят в анти-демократичност и погазване на интересите на българската природа. "Очевидно аз попадам в някаква категория „снахи", става дума за мен сигурно, макар и в множествено число", посочва първият ни еврокомисар.

"Борисов съвсем се е самозабравил по отношение на двойния стандарт...", изтъква Кунева и допълви: "както знаем, господин Борисов дълги години беше в семейство с банкерката госпожа Цветелина Бориславова. По неговите критерии, няма как тя да не попадне в графата "снаха".
Казвам го, защото искам да я защитя. Искам да защитя достойнството на всяка една жена и на семейството.
Неговата първа съпруга е женена за бившия съпруг на госпожа Бориславова и той би трябвало да уважава семейството, в което се отглежда неговото дете".

Чудя се какво би казал за г-жа Меркел, ако му беше опонент, сигурно би й казал: "Ама, какво ще се обаждате вие, която идвате от Източна Европа", на г-н Марио Монти сигурно би казал: "Ама, вие сте професор. Аз, докато съм ритал топка и съм ял филия с мас, вие сте стоял затворен някъде и сте чел книжки", на Саркози сигурно би казал, че не е истински французин и т.н." - думите на Меглена Кунева.