Жена, въоръжена с автомат, откри огън по полицейски пост на централния площад „Таксим" в Истанбул, съобщава „Ройтерс", позовавайки се на информация от телевизия NTV.  По първоначални данни жертви няма.

Нападателката оставила оръжието си на местопрестъплението и избягала пеша. Няколко полицейски автомобила били увредени при атаката.

Атаката се случва само три седмици след като жена-камикадзе се взриви при полицейски участък в историческия център „Султан Ахмед". При атаката тогава загина един офицер, а друг бе ранен.

Площад „Таксим" е голям транспортен център, заобиколен от хотели. Намира се на края на една от най-големите улици с магазини в Истанбул.

По информация на Hurriyet Daily news неидентифицирано лице е открило огън по полицейски екипи с „Калашников" (AK-47). Свидетели разказват, че нападението е извършено от жена с руса коса. Тя е била висока около 1.60 м.

Полицията е отцепила района, за да разследва инцидента. Извършва се операция по залавянето на жената. Тя е заснета на охранителна камера, докато бягала.