Родителите на писателя Мартин Ралчевски последователно са атакувани от телефонни измамници, сигнализира самият той чрез социалната мрежа. Само преди седмица измамници бяха поискали 3000 лева от майка му, представяйки се за представител на ДАНС и за лекар, но като разбрали, че тя няма пари, затворили телефона й. Днес опитали да излъжат баща му.

"Поредният опит за измама. Този път са се обадили на баща ми. Казали са му името и след това са го информирали, че се е случил инцидент (пожар), в апартамент в който е синът му.

Каза ли са му да се обади веднага на тел. 162, за да получи подробна информация.
Той е интелигентен мъж и не би се хванал на уловката, но това, че са го накарали лично да се обади на 162, го е накарало да се замисли.

Слава Богу, опитът за измама не е минал, но мошениците стават все по-добри в злодеянията си.

Така че внимавайте! Каквото и да чуете отсреща по телефона, дори да ви накарат да се обадите на кратък номер, дори да чуете приглушения глас на ''свой роднина'', винаги след това се обадете на човека, който е ''пострадал'', за да се уверите лично, дали е истина!
Винаги се обадете на ''пострадалия''!

Мартин Ралчевски от години живее в чужбина. Неговите разкази по действителен случай са подкрепа на мнозина читатели в трудни моменти.