С гласовете на ГЕРБ и на Синята коалиция, включително мажоритарните, могат да се съберат повече от 121 депутати при изградената вече система на гласуване, смята лидерът на ДСБ Иван Костов.

Според него единствената основа, на която може да се търси разговор с НДСВ, е справедливото връщане на имотите от Симеон Сакскобургготски, които несправедливо са отнети от българския народ.

Ние отдавна сме поканили ГЕРБ за общи мажоритарни кандидати, те обаче бавят и протакат. Но днес може да се получат драматични развития.

Това заяви от своя страна съпредседателят на Синята Коалиция Мартин Димитров в сутрешния блок на БНТ.

Припомняме, вчера председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов изпрати писмо до лидерите на Синята коалиция Иван Костов и Мартин Димитров.

То бе отговор на писмо, което сините изпратиха до партията на Борисов за среща- разговор за евентуални общи  мажоритарни кандидати.

Ако имаме общи мажоритарни кандидати с ГЕРБ, въпросът с кой друг не стои на дневен ред, заяви Мартин Димитров.
Общите действия означават всеки да подаде ръка, проектът трябва да е съвместен и  всяка от двете страни да прави отстъпки, категоричен е Димитров.

По думите му новото управление на България трябва да бъде дясно, демократично и да спаси България. В учебниците по история ще пише Луканов, Виденов и Станишев бяха тримата управляващи, довели България до провал, каза Мартин Димитров.

Лидерът на СДС заяви, че на следващите избори Синята коалиция очаква удвояване на гласоподавателите си. По думите на Димитров премиерът Сергей Станишев няма идеи за развитието на България и е избягал от дебат.

От своя страна лидерът на ДСБ Иван Костов подчерта, че единственият начин да се оправи България, е да се изпълняват решенията на съда, за да се върне доверието на Европа. Ако това не се случи няма да има европейски пари, а предпазни клаузи.

Ние сме прави в обвиненията си, а те са съвсем директни и в резултатите от изборите може да се види как спада БСП, каза Костов. Този обръч от партии, който ДПС създава около себе зависи от гласовете за ДПС.