19-годишният Марио Данчев от Перник е убит с нож при масов бой в стая в общежитие в Студентски град.

Инцидентът се разиграл към 2.40 часа в стая в общежитието, в която живеят трима студенти - двама братя-близнаци от Перник и техният съквартирант от Добрич.

На специален брифинг по случая в 7 РУП се оказа, че все още  не е ясно кой е убил първокурсника от УНСС - Марио Данчев. Намерен е ножът, с който е прободен, но към момента и тримата задържани не помнят някой от тях да е взимал нож. Всички разказват само за юмручен бой, станал в стаята на починалото момче.

Цветанов:
Не можем да сложим до всяко общежитие полицай
Още...

Шефката на районното управление Ани Петрова разказа, че от 2:50 до 3:00 през нощта са получени два сигнала. Единият е, че в 23 блок на „Студентски град" има бой в коридора, а вторият сигнал е постъпил няколко минути по-късно, с искане на място да бъде изпратен екип на МВР и на спешна помощ.

Петрова уточни, че в стаята са живеели братята близнаци от Перник - Марио и Мартин Данчеви и Илко Радев от Добрич. И тримата 1-ви курс в УНСС.

Мартин и Марио, след като употребили известно количество алкохол, заедно със своя приятел и съгражданин - Владимир Борисов, решили да продължат купона в дискотека „Playhouse".

По едно време Мартин си тръгнал от заведението и се прибрал в общежитието. Започнал да си играе с осветлението (да светва и изгасва лампата) и да вдига шум, докато съквартирантът му Илко спял. Това събудило момчето и между тях възникнал спор, като Илко казал на Мартин, че е толкова пиян и даже не му се занимава с него.

Това ядосало още повече Мартин, който излязъл навън и се обадил на брат си и на Владимир да дойдат, защото „Илко му говори някак си, а не трябва".

След като Мартин излязъл от стаята, Илко заключил вратата. Когато дошло „подкреплението" близнаците и Владимир започнали да блъскат по вратата, в резултат на което направили дупка в нея. За да предотврати по-големи материални щети, Илко отворил вратата, а малко след това започнал и юмручен бой между четиримата.

„По едно време Марио казал „ох" , както стоял клекнал. Никой от тях не си спомня кой го е сложил на леглото. Забелязали само, че по едно време той спира да мърда. Опитали се да му направят изкуствено дишане, но без ефект", заяви Петрова и допълни, че раната на Марио е в областта на горната дясна половина на гърба.
От полицията отказаха да съобщят дали има прорези рани по ръцете на някои от задържаните.

След това, студентите потърсили помощ от портиера, тъй като не знаели на кой телефон да се обадят. Пристигналите на място полицаи и медицински лица само констатирали смъртта на момчето. Намерен е ножът, който е от общото домакинство, предстои да бъдат направени експертизи.

Към момента Мартин и Владимир все още не са в състояние, и поради употребеното от тях голямо количество алкохол, и от стреса, който са преживели, да дадат ясна информация за това какво всъщност се е случило. За показанията, които е дал Илко, единственият трезвен участник в боя, от полицията на този етап отказаха да разкрият подробности.

На брифинга стана ясно още, че преди това между съквартирантите е имало битов конфликт относно някои прибори, както и затова, че леглото на единия било по-хубаво от на другия и т.н. За това напрежение между студентите знаели техните родители., но до този момент не се е стигало до сериозни конфликти.

На този етап няма данни за участие на 5-то лице в боя, няма и преки очевидци. Изяснено беше, че Владимир Борисов е студент в УНСС, но не е живеел в 23 блок. При влизането му в общежитието той не е записан от портиера, тъй като нямало книга за посетителите.