Движението по Лот 4 Сандански-Кулата на автомагистрала „Струма" ще бъде пуснато предсрочно още в петък, 31 юли, вечерта. Това обяви в интервю за предаването „Лице в лице" по БиТиВи министърката на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя подчерта, че се работи активно и строителят е уверил, че трасето ще бъде пуснато предсрочно.

Водещият до граничния пункт участък с дължина 1,5 км ще бъде изцяло отворен. Щели да останат малки довършителни работи, които можели да се изпълняват без да пречат на движението. Изпълнението им ще завърши до 20 август, увери още Павлова.

Тя отбеляза, че участъкът се пуска за движение след 7-месечна активна работа след натрупано закъснение заради прекъсване на строителството за период от година и половина.

Още през следващата седмица, най-късно до 4 август, ще бъде пуснато движението и по новия участък Белокопитово - Каспичан от магистрала „Хемус". Най-късно до четвъртък ще бъде пуснат и пътният възел „Белокопитово", за да няма задръствания. От 1 септември започва ремонт и на участъците в лошо състояние по трасето между Шумен и Варна на магистрала „Хемус".

Павлова припомни, че вече са ремонтирани 45 км от АМ „Тракия". В момента се ремонтират два от виадуктите, а наесен ще бъдат ремонтирани и още 5 км от трасето в участъка София-Пловдив.

Павлова обърна внимание на положената на ремонтираните участъци шумяща маркировка, която трябва да ограничи пътнотранспортните произшествия заради заспиване на водачите. Виждаме изкушението на бързите скорости, но апелираме за спазване на правилника за движение, призова Лиляна Павлова.

Тя информира още, че утре предстои да бъдат отменени четири разрешения за строителство на плаж „Корал" от протестираните пред прокуратурата общо 15. Павлова изрази надежда поетапно да бъдат отменени и останалите. Регионалната министърка припомни, че прокуратурата вече е потвърдила протеста срещу четири разрешения за строеж в къмпинг „Юг".