Христо Бисеров от ДПС категорично заяви след консултациите с президента, че въпросът за референдума не може да бъде преформулиран, би могъл да бъде редактиран, както казва законът.

Той припомни позицията на ДПС парламентът да не се ангажира с въпроса и припомни разпоредбата на закона, че референдум не може да се провежда по въпрос извън компетенциите на парламента.

„Народното събрание преекспонира въпроса по чисто политически съображения и на практика заяви, че това е част от неговата компетенция", каза Бисеров.
„Ако тази грешка не беше извършена от ГЕРБ, нямаше да има такъв проблем", коментира Бисеров.

„При положение, че Народното събрание се е ангажирало с решение, референдум може да бъде проведен в тези рамки, така, както е зададен. Не отказваме възможността за прередактиране на въпроса, но само за прередактиране, както казва законът", категоричен бе Христо Бисеров.

Запитан дали ДПС ще отделят от партийната субсидия за финансиране на референдума, Бисеров заяви: „Не, не сме склонни. Това е извън закона, това е популизъм... Не, няма. Не споделяме такова разбиране", като упрекна финансовия министър в популизъм.