Ако трябва на два месеца ще сменям министри и зам.- министри.

Това се закани премиерът Бойко Борисов, помолен да коментира случая с Жени Начева, която днес Софийска градска прокуратура отстрани от поста шеф на НЗОК.

Борисов бе категоричен, че щом някой от неговите хора стане клиент на прокуратурата, то той няма място в правителството.

Убеден съм, че до края на деня Жени Начева ще си подаде оставката, посочи още Борисов, който откри поредния МОЛ в столицата.
Според премиерът досега тя не го е направила защото е избрана от парламента.

Припомняме, по-рано днес Начева коментира в съда, че иска първо да говори с тези, които са я избрали - депутатите на ГЕРБ.

Кадровият потенциал в България е малък, смята още министър-председателят.

Той обясни, че много трудно си избира хората, защото всеки, който в някакъв период се е докоснал до властта, се е оцапал и трудно се намират чисти хора.

На въпрос на News.bg добре ли е проверил новия си здравен министър както по-рано днес попита Сергей Станишев Борисов отговори:
„Най-малко пък той може да ме пита. Той да отговаря за неговите съветници, за неговите министри, за всичко, което е направил", заяви още Бойко Борисов.

По повод изказването на лидера на червените, че държавата ще катастрофира с 200 км в час Борисов коментира:
„Тя държавата се е сблъскала много отдавна с всичко." Премиерът посочи още, че няма сфера в държавата, от която да не излиза далавера.

Попитан ще се превърне ли София в столица на моловете той отговори: „Това са огромни инвестиции над 450 работни места.
Близо 68% от всички инвестиции са в София. Според премиера моловете са прекрасно място, където хората да пазаруват и отдъхват.

На въпрос какво прави правителството, за да подобри покупателната способност на българите, премиерът отговори:
Правителството арестува всеки ден, тези които са похарчили на българите парите. Това трябва да направи първо правителството, за да могат парите да се върнат при хората и след това те да дойдат и да си ги похарчат в магазина.