След като бе пуснат сайт, „уволняващ" премиера Борисов, за два дни над 330 хиляди души гласуваха „за" отстраняването му от премиерския пост.

Организаторите на кампанията дадоха възможност и на феновете на Борисов да гласуват за оставането му.

Така хората от днес могат да се включат в реална интернет битка между привържениците и противниците на премиера.

Баба недоволна, че изгубила Борисов като клиент на варена царевица
Още...

Прави впечатление, че сайтът е много добре защитен, като хостингът му е в две европейски държави, а домейнът и защитата му са закупени в САЩ.

Организаторите на инициативата „Ще уволня Бойко Борисов" са отправили послание, в което твърдят, че е бил оказан сериозен натиск от държавната администрация и по този повод заявяват: „Благодарим ви, г-н Борисов! Вие доказахте, че има нужда от такава инициатива!".

Според тях „Бойко Борисов и Цветан Цветанов знаят кой стои зад инициативата, но не си признават, защото така ще докажат, че полицейщината следи, дебне и слухти всеки, не само политическите опоненти на властта, но и свободните български граждани".

News.bg направи малка анкета из столичните улици и Банкя, като запита гражданите дали приемат или не подобни кампании и видове политически борби. Разнопосочни са мненията „За" и „Против" подобни инициативи.

Според едни именно Интернет е мястото, където се формират позиции и споделят мнения. Според други обаче истинското уволнение може да дойде само след реалните избори на есен.