Ден, след като Състав на Софийски градски съд отхвърли иска на Мануела Горсова и я осъди да заплати на Максим Стависки и Дженерали близо 21 хиляди лева съдебни разходи и последвалите oт това решение коментари, от застрахователя разпространиха своята позиция:

Във връзка c постановеното от Софийски градски съд, като първа инстанция, съдебно решение по делото, заведено от Диана Горсова, като майка и настойник на Мануела Горсова, срещу Дженерали Застраховане АД, заявяваме, че нашето дружество се отнася c пълно уважение и респект към това решение и към българския съд, като независима институция и намира за абсолютно неуместни коментарите и интерпретациите, които се правят по този повод без да се познават всички факти и правната страна на въпроса.

Дружеството се отнася c пълно разбиране към нещастието на сем. Горсови, но разноските за лечение, за които те претендират, вече са покрити c целеви дарения и те не могат да бъдат обект на повторно обезщетяване от застрахователя. B случая дружеството изцяло се е придържало към изискванията на българското законодателство и по-специално на Кодекса за застраховането.

Дженерали Застраховане АД ще изпълни своите задължения като застраховател по отношение на разходите за лечение, които предстои да бъдат направени, но същите следва да бъдат доказани документално, съгласно изискванията на закона.

B заключение, подчертаваме, че дружеството не приема спекулациите, които се правят c чисто човешките измерения на този случай, за да се упражнява натиск върху съда, като решаващ орган, както и опитите за дискредитиране на доброто име на нашата компания. Дженерали Застраховане АД ще използва всички възможности на закона, за да защити своята репутация на коректен застраховател.