Парламентарната комисия КТБ готви обстоен доклад за дейността си. Една част от него е почти готова. Председателят на комисията Десислава Атанасова обясни след днешното заседание, че следващия петък докладът ще е на разположение на всички народни избраници. Няколко раздела от доклада вече са одобрени от членовете на комисията.

Във вторник ще се проведе още едно заседание, на което най-вероятно целият доклад ще е готов. Имаме намерението да спазим ангажимента и в петък да е внесен в НС, заяви Атанасова.

Депутатката от ГЕРБ има амбицията законодателните промени за падане на банковата тайна да са готови в срок.

Има идея първо да се приемат законодателните промени в Закона за кредитните институции, за да падне банковата тайна и тогава да бъде внесен докладът на комисията в пленарна зала, без да се налага да се чете в секретна секция заради тайната информация в неговото съдържание.

Комисията „разкри" всички фирми и лица, които са получавали кредити, имали са депозити с преференции.  "Разполагаме с информацията, но тя е банкова тайна и може да се ползва единствено и само от пленарната зала на закрито заседание, обясни Десислава Атанасова. Обществото ни трябва да знае истината", категорична е тя.