Атака иска мораториум върху строежа на джамии в България. Мотивът за това искане на националистите е, че страната ни е на първо място в Европа по джамии.

"Вдъхновени сме от светлия пример на демократична Швейцария", заяви на пресконференция лидерът на партията Волен Сидеров и припомни, че Федерацията след референдум е забранила строежа на джамии.

Сидеров е притеснен, че радикалният ислям в България е придобил застрашителни размери. Още по-обезпокоително според националиста е, че делото в Пазарджик показва, че от 2008 година мрежа от ислямисти развива своята дейност на наша територия.

Националистите представиха и видеоматериали на протестиращите пред пазарджишкия съд. На едно от видеата се вижда главният секретар на мюфтийството Хюсеин Хафъзов, който пред съда в Пазарджик казва: „Не е важен законът!".

Във видеото Хафъзов споделя, че ако дори един мюсюлманин бъде осъден, останалите мюсюлмани ще решат, че делото е срещу всички тях. Друга негова реплика, която притеснява националистите е, че турско робство у нас не е имало.
„Може да си представите на какво ги учат", недоволен е Волен Сидеров.

На друго видео пък се показват други протестиращи, които открито заплашват: „Ще ви дойде времето и на вас, ще ви дойде времето".

Сидеров се притеснява да не би това „ще ви дойде времето" да е като т.нар. „Арабска пролет", където се виждат „рязане на глави и обезобразяване на хора от кротки, мили хора".

Сидеров настоява още и за мнението на президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов и председателя на НС Цецка Цачева.
„Сред подсъдимите в Пазарджик има активисти на ГЕРБ", информира още лидерът на Атака. Това са семейство Горилски, общински координатори на ГЕРБ в Гоце Делчев.

Сидеров е недоволен и от нарастващата показност от страна на ислямистите, които вече организират и молитви на открито, както преди време в центъра на София.

Атакистите са срещу строителството на втора джамия в столицата. Те са срещу проекта за строителство на джамия в Горна Оряховица, както и срещу плановете за строителство в Кърджали на най-голямата джамия на Балканите. „Това трябва да се спре, защото това руши България", смята Волен Сидеров.

Според него ДАНС трябва да създаде истинска служба срещу радикалните ислямисти, а също така и да се изгонят всички чужди ислямски фондации от България. Те са проводник на тероризъм, категоричен е Сидеров. Той предлага и екстрадация на всеки, за който има дори и съмнение, че проповядва радикален ислям.

Сидеров е изумен от визитата на вътрешния министър Цветан Цветанов на конгреса на партията на турския премиер Ердоган. Според него това е доказателство за туркофилската и васална политика на ГЕРБ.

Националистите подготвят поправка в закона за референдумите с цел по-лесното провеждане на всенародното допитване. „Настоящият закон е куц", категоричен е Волен Сидеров. Той е съгласен с президента Росен Плевнелиев, който по-рано днес коментира темата за АЕЦ „Белене".

Припомняме, при откриването на академичната година на Техническия университет в София днес, Плевнелиев заяви пред журналисти, че Парламентът не бива да излиза с решение за водене на преговори с частен инвеститор, преди да се проведе референдум за изграждането на нова АЕЦ на площадката в Белене.

Според Волен Сидеров не е вярна тезата, лансирана от управляващите, че България не може да строи АЕЦ „Белене". „Това е далавераджийска теза и зад нея се крият огромни апетити", категоричен е Сидеров.

Според него „главният управляващ" (Бойко Борисов, б.р.) ще получи дял от печалбата от строителството на старата ни атомна централа. Това обяснява всички апетити на управляващите, смятат националистът. Той е категоричен, че собственик на АЕЦ „Белене" трябва да е българската държава.

Попитан дали Атака ще подкрепи внесеното от ГЕРБ предложение Народното събрание да даде мандат на правителството да води преговори за строителството на втора АЕЦ Сидеров бе категоричен, че националистите няма да дадат мандат на енергийния министър Делян Добрев да преговаря с фирма фантом.