200 000 лева годишен приход от продажбата на билети за Балабановата къща отчете пловдивският кмет Иван Тотев, цитиран от БНР.
Сградата е най-посещаваната в Стария град от страна на организации и фирми за провеждане на събития.

Най-желани за провеждане на сватбени ритуали в Стария Пловдив са Античният театър и къща "Хиндлиян". Броят на сватбените тържества на Амфитеатъра за 2014-та година са 5.

Готови са таваните на ремонтираната къща "Клианти", която е една от най-красивите туристически атракции в Пловдив. Ремонтът на сградата започна през миналата година и е финансиран с 200 000 лева от общината.

Кметът Иван Тотев увери, че инвестициите в Стария град ще продължат и през тази година. За първи път Ентографския музей ще получи от общинската хазна 160 000 лева. С 200 000 лева пък ще бъде ремонтирано цялото покривно пространство и зидовете на Баня Старинна, ще се отпуснат и текущите средства за къща "Хиндлиян" и Балабановата къща.

300 000 ще получи от общинската хазна и Природонаучния музей, още толкова ще бъдат вложени в продължаващия ремонт на къща "Клианти". Отделно са предвидени средства за ремонта на настилки, осветление и подмяна на калдъръм.

Припомняме, Пловдив е българският претендент в битката за „Европейска столица на културата 2019".