Бойко Борисов заяви при завръщането си в София, че не е нарекъл хората "материал" и че думите му са предадени манипулативно, съобщи БНТ.

По думите му тази манипулация е била подготвена от БСП и ДПС.

Припомняме, на среща с българската общност там, той заяви, че най-големият проблем на България е лошият човешки материал в страната. Каква е основата на населението в момента - 1 млн. цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери, е посочил още Борисов.

Изказването на лидера на ГЕРБ доведе до остри реакции в политическите среди у нас.

Борисов уточни, че от неказани негови думи се е стигнало до истерия. „Единственото, което пожелавам на президента Цървенкоски, е Македония да стане член на ЕС и НАТО", каза още той, коментирайки вчерашните думи на Цървенковски.

Столичният кмет добави, че БСП и ДПС са превърнали България в най-корумпираната държава в Европа.
Няма по-бедни и по-износени от нашите пенсионери благодарение на БСП, каза още той и коментира, че благодарение на ДПС нашите мюсюлмани са най-бедните и необразовани.

Той каза още, че по време на визитата си в САЩ е убеждавал българите там да  се върнат в родината си.

Що се отнася до слуховете, че столицата ни е изправена пред нова криза с боклука, Борисов заяви, че  такава криза няма, а твърденията за това са инспирирани от БСП.

По негово мнение, социалистите въздействат на Комисията за защита на конкуренцията.
Припомняме, КЗК трябва да се произнесе по жалбата на декласираната при конкурса за почистване на пет столични райони фирма "Титан".

Обжалването бави сключването на договор със спечелилата австрийка фирма "Заубермахер", което създава риск от 1 март да няма кой да почиства районите „Витоша", „Люлин", „Младост", „Овча Купел" и част от „Триадица".

Ако Комисията за защита на конкуренцията уважи аргументите на "Титан", София ще се окаже с анулиран конкурс за петте райони.