Епицентърът на поредната музикална буря се оказа зала „Христо Ботев", където снощи Metropolis откриха новия парти сезон в столицата.

Два сателита удариха с гръм трите хиляди души, очакващи шоуто. Хедлайнери на партито бяха две големи имена на световната електронна сцена - шведът Адам Байер и италианецът Мауро Пикото.

Двамата показаха, че знаят как да създават красива електронна музика , която може да се развива и да създава атмосфера, ценена от почиталите на клубния живот.

От българска страна dj Smurff и Ясен Петров нажежиха атмосферата с подходящи сетове и много настроение.

Мауро Пикото - пръв на пулта - с невероятни интерпретации на саунда завихри и последните хаотично движещи се мозъчни човешки единици.

Три часа и половина той заливаше с метеоричен дъжд от техно, транс, прогресив, минимъл и електро хаус елементи в една съвършена, разбиваща хомогенна цялост.

Коктейл, извлякъл специфичното на всички онези електронни елементи, за да ферментира в един неповторим стил, опиянил публиката.

От 4:30 до ранните часове пултът бе завзет от Адам Байер, основателя на шведската техно сцена и тази в цяла Скандинавия.

Той смесваше сетовете си по един дълбок и изключително фокусиран начин - талант, който днес се е превърнал в запазена марка на стила му с твърдо техно звучене, съчетано с хипнотични мелодии и особени бас линии.

Заканата на организаторите за този специално замислен проект се оправда с много добре изпълнения арт дизайн на залата и цялостната хореография на партито.

Интериорът на зала „Христо Ботев" изцяло беше променен в съответствие с концепцията на вечерта и създаде очаквания ефект.

Изненада бе, че пултът не беше на обичайното място - в дъното й, а точно на 180 градуса, в самото й начало.

Издигнат на една допълнителна за целта конструкция, ограден с две огромни видеоплатна, той приличаше на космически център, управляващ надолу още 4 видеостени ( до края на залата),"прозорци към различни светове" и едно допълнително съоръжение - подиум, върху който екзотични женски тела танцуваха и вибрираха в унисон с плътния саунд.

Звукът беше перфектен, лазери чертаеха червени и зелени коридори, игра на светлини, игра на усещания, игра на нюанси. Единството на музика, визия, звук и светлини бе наистина зашеметяващо.

Поредното издание на Viva Sound Factory оправда надеждите и зарадва присъстващите с нещо наистина голямо.

Едно незабравимо парти, което феновете отдавна очакваха, а за най-големите от тях кулминацията на вечерта е била точно по онова време - между 6 и 7 сутринта, когато двете мегазвезди застанаха заедно на пулта в добре познатия back2back, излизайки извън пространството и времето на своето измерение.