Екипите, които претърсват мястото на самолетната катастрофа край Ярославъл в Русия,
са открили телата на всички 43 загинали, съобщи Интерфакс, позовавайки се на регионалната служба на руското министерство на извънредните ситуации.

По-рано съдебните медици идентифицираха 12 души от жертви.

Седем от загиналите в катастрофата са чужди граждани.

Припомняме, на борда на катастрофиралия Як-42 е имало 45 души, 8 от които чужденци.

Тази сутрин беше възобновено издирването на тела на местата, където са паднали отломките от самолета. Водолази търсиха загинали по дъното на река Волга.

Самолетът падна в следобедните часове на 7 септември край град Ярославъл, на 2.5 километра от северозападно от летището.

От намиращите се на борда 37 души са били пътници, 8 екипаж. Двама са оцелели, но са в много тежко състояние.

Причините за тежкия инцидент все още не са ясни. Назначени са 49 експертизи и се работи по различни версии, сред които пилотска грешка или повреда в самолета.

Властите в руската Ярославска област обявиха тридневен траур. Съгласно указа на губернатора на областта траурът ще бъде от 9 до 11 септември.

В Ярославъл пристигна федералният президент Дмитрий Медведев. По програма той трябваше да участва в т. нар. Световен политически форум и дискусиите на тема "Съвременната държава в епохата на социалното многообразие". Медведев обаче промени програмата си и първо ще посети мястото на трагедията.