В САЩ внезапно почина известната актриса и фотомодел Ана Никол Смит, съобщава АФП.

Според информацията, тя почувствала неразположение в стаята си в хотел "Хард Рок Кафе Хотел" в Маями, след което веднага била откарана в най-близката болница, където починала.

Телевизия Си Би Ес съобщава, че в стаята на 39-годишната Смит са открити два забранени наркотични препарата, както и медицинска рецепта.
Токсикологичната експертиза ще установи дали смъртта й не се дължи на употребата на някое от веществата. 

През миналия ноември Ана Никол Смит бе приета в болницата в Насау на Бахамите с диагноза за пневмония.

Тогава лекарите откриха наличието на течност в белия дроб на Смит и тя бе подложена на процедура за изтеглянето й. Изявлението за болестта на бившия модел на "Плейбой" бе направено от дългогодишния й адвокат Хауърд К. Стърн, за когото Ана Никол Смит се "омъжи" в началото на октомври, но не пред закона, а на "духовна церемония".

В същата болница в Насау в началото на септември Смит роди дъщеря си, а три дни по късно почина 20-годишният й син Смит Даниел. Причина за неговата смърт е предозиране на антидепресанти.

Претенции за бащинство над момиченцето предявиха както Стърн, така и бившият приятел на модела, Лари Бъркхед.

Припомняме, Ана Никол Смин получи известността си през 90-те години, след като снимките й се появиха в списание "Плейбой".
През 1994 година 26-годишният модел се омъжи за 89-годишния милиардер от Тексас Хауърд Маршал, който почина година по-късно.