Председателят на Политическо движение Социалдемократи Николай Камов изрази несъгласие по повод призива на премиера и лидер на БСП Сергей Станишев към кметовете и областните управители на левицата да работят за кандидатурата на президента Георги Първанов на предстоящата президентска кампания.

В предаването „Тази сутрин” по бТВ Николай Камов заяви, че отношението на държавната власт към кметовете трябва да е държавническо, а не политическо.

По думите на Камов са налице серия от грешки, които се правят от страна на БСП около кандидатурата на президента Георги Първанов.

Позиция

Всяка предварителна подкрепа е неуместна, заяви Николай Камов по повод подкрепата, която ДПС предостави на настоящия президент за предстоящите избори.

Същевременно председателят на ПД Социалдемократи бе категоричен, че тройната коалиция, както и представителите на самата левица не защитават интересите на левите избиратели.
Левицата не е пречка пред корупцията, докато не докаже това, подчерта Камов.

Припомняме, миналия месец Николай Камов каза, че социалистите са предпочели за свой стратегически партньор ДПС и проектът "Нова левица" е останал в миналото.