Строителство тече в къмпинг „Юг" в северната част на залива Корал. За това алармират природозащитници, които са направили и снимки. Те твърдят, че едно от последните незастроени кътчета по Българското Черноморие е било залято с бетон в седмицата преди Великден.

Проект предвиждал изграждането на вилно селище от 16 къщи с площ над 1200 кв. метра. Проектът е на инвеститора ИФ "Фаворит". Има и издадено разрешително от община Царево.

Строителството се извършва на самия плаж, сигнализират природозащитниците и подкрепят думите си със снимки от започналия строеж. Инвеститорите планират първите къщи да бъдат завършени преди началото на летния сезон.

В съобщението до медиите се изтъква, че целият залив Корал е известен с това, че плажът му е дюни и защитена територия.

Сдружението „Да запазим Корал" са подали жалба до строителния министър Лиляна Павлова и обвинител номер 1 Сотир Цацаров. Писма са изпратени до парламентарния шеф Цецка Цачева, премиера Бойко Борисов и премиера Росен Плевнелиев. От сдружението настояват разрешителното за строеж на вилно селище в къмпинг „Юг" да бъде отменено. Те настояват да бъде разследван и начинът, по който е придобита земята на къмпинг „Юг". Освен това искат лицата, които са издали разрешително за строеж на самия плаж, да бъдат подведени под отговорност.

Къмпинг „Юг" е част от „Корал" и той е тестът за това дали в България през 2015 г. е възможно беззаконието да бъде узаконено, се казва в писмото на „Да спасим Корал". Природозащитниците питат премиера: „Безлюден бетон на морето и унищожена природа ли ще показваме на туристите, г-н Борисов, за да ги върнем".