В Пакистан тълпа уби жена, която била част от религиозна секта, и двете й внучки, след като член на религиозна секта бе обвинен в това, че е публикувал богохулни материали във "Фейсбук".

Това е най-скорошната проява на нарастващата агресия срещу малцинствата, обявиха от местната полиция, цитирани от "Ройтерс".

Убитите са 7-годишно момиче, невръстната й сестричка и баба им. Те са от религиозното малцинство на Ахмадите, които са общество, което се счита за мюсюлманско, но вярва в различен от Мохамед пророк. През 1984 г. пакистанският закон ги обявява за не-мюсюлмани и голяма част от пакистанците считат Ахмадите за еретици.

Полицията посочва, че конфликтът започнал между няколко млади мъже, единият от които бил Ахмади. Обвинили го в това, че е публикувал спорен материал в социалните мрежи.
По-късно тълпа от 150 души отишла в полицейския офис, като хората настоявали да се регистрира обвинение за богохулство.

Докато полицията преговаряла, друга тълпа нападнала и започнала да пали къщите на Ахмадите. Младежът, публикувал поста, не бил от ранените.

60-годишен жител на гр. Гуджранвала, където се случва всичко това, казва, че откарал ужасените си съседи на безопасно място, след като тълпата нападнала. Полицаите се опитали да спрат тълпите.

Говорителят на обществото на Ахмадите казва, че това било най-ужасяващата атака срещу тях от четири години насам. Пакистанският закон забранява на Ахмадите да използват мюсюлмански поздравления, молитви или пък да наричат своите храмове "джамия".