С букет цветя лидерът на БСП Сергей Станишев изрази признание към Мая Манолова за активната й работа в дебата по избирателния кодекс.

Той й връчи букета в пленарната зала, където вече втори ден Манолова е почти непрекъснато на трибуната.

В кулоарите на парламента Станишев обясни пред журналисти жеста си с това, че Манолова е лъвицата на тяхната парламентарна група.

Розата хем е красиво цвете, хем е символ на БСП, каза още Станишев.

По думите на Мая Манолова управляващите няма никакви основания за такова бързане с обемистия кодекс, освен „ако ГЕРБ не очакват след Нова година предсрочни избори."

На въпроса дали не е уморила Манолова каза че след получаване на този букет има нови сили за още една вечер дебат.

За самия кодекс тя е категорична, че ГЕРБ си пишат изборни правила които да работят само и единствено за тях.

Те не чуват никакви аргументи даже, когато се предлагат поправки в текстовете и си мислят че знаят всичко, заяви тя.

Според Манолова ГЕРБ са написали, който да им осигури служебна победа.

Запитана дали се възприема като бодливата роза на БСП Манолова отговори : „ Нека тези оценки други ги дават, аз просто се старая да си върша работата - понякога по-добре, друг път не толкова. Важното е че намеренията наистина са добри."

Мая Манолова вчера и днес показа действително невероятни качества не само на оратор, но и качества на издръжливост, изтъкна Станишев. Той добави, че тя е готова за Гинес за политическа издръжливост.

Тя заслужава най малкото един букет, каза Станишев.

Това което се случва в парламента с кодекса , по думите на Станишев са „безумни среднощни заседания, при които и групата на ГЕРБ вече не следи какво гласува а просто действа по команда."

„Не мога да по този повод да подаря на председателя на парламента цветя.". каза Станишев. Той е категоричен, че кодекса се пише в интересите на една партия и че всичко е с една цел - как да се улесни победата на ГЕРБ.

"Няма пари за коледни пенсии, за наука, за култура, няма пари за нищо, но има пари за увеличаване на заплатите на тези които са на власт.", каза Станишев и изтъкна че на й голямото  увеличение  в бюджета за 2011 година - 128 млн. повече - е за централната администрация.