Хиляди италианци излязоха по улиците на Рим, за да изразят недоволството си спрямо трудовите реформи и за да защитят статута на работниците. Националният протест се организира от най-големия профсъюз на Апенините - Общата италианска конфедерация на труда, предава БНР.

Протестиращите се събраха на площад „Сан Джованни" в италианската столица, където демонстрират, за да поискат промени в икономическата програма, сигурна трудова заетост и образование както и социална справедливост.

Премиерът Матео Ренци обаче няма никакво намерение да отмени предвидените реформи и да отстъпи от позициите на правителството, тъй като по думите му, вече са свършили времената, когато една протестна демонстрация може да блокира правителството.

Ренци е във Флоренция на среща със свои привърженици от партията на демократите.

Италианският премиер подчерта, че остава непоколебим в желанието си да върне надеждата на хората, като оставя законното  право да се протестира.

В допълнение вътрешният министър и лидер на Нова дясно-центристка партия Анджелино Алфано каза, че синдикатът защитава миналото, докато правителството поставя основите на бъдещето за младите хора.