Архитект Георги Янев се извини на министър Нихат Кабил в интервю за БТА.

Припомняме, преди седмица Янев публично обвини Министерството на земеделието и продоволствието в корупция. Тогава той заяви, че корупцията в министерството е кошмарна.

По-рано днес Нихат Кабил му определи срок от едно денонощие, за да поднесе извиненията си или да представи доказателства за твърденията си.

В противен случай министърът заплаши да сезира главния прокурор Борис Велчев за уронване на престижа на държавна институция.

Съжалявам, ако съм компрометирал институцията, представлявана от Кабил, за което му се извинявам, защото вярвам в българските институции.

Обстоятелствата за мен бяха форсмажорни, поради което си позволих да направя в публичното пространство необмислени и недоказуеми твърдения, заяви Янев.

Съжалявам, ако съм компрометирал институцията, представлявана от Кабил, за което му се извинявам, защото вярвам в българските институции, добави архитектът.

Припомняме, след показанията на Янев, Любомир Емилов - директор на Дирекция „Усвояване на средства от Европейския съюз" и Иван Владимиров - началник на сектора по договаряне на републиканската инфраструктура, бяха задържани с 50 хил. лв. подкуп.

Впоследствие стана ясно, че с писмо на Европейската комисия са спрени плащанията, свързани с пътната ни инфраструктура, докато не се изясни случаят.