През изминалото денонощие на територията на страната са станали 25 тежки ПТП с 3 ма загинали и 34 ранени, от тях 1 е с опасност за живота. За района на София са станали 30 леки и 2 тежки ПТП с 2-ма ранени, 1 е с опасност.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими и сухи.

Въведена е временна организация на движението на АМ Тракия, поради изграждане на пътен възел при изхода за Ст.Загора.

Проходите Златица-Етрополе, Твърдица - Елена са затворени.

Транзитното движение Кулата - София - Пловдив се пренасочва по маршрут: път ІІ - 62 - Самоков - Ихтиман - път І-8 - АМ "Тракия" и обратно.

Опасност от падащи камъни има: в Искърското и Кресненско дефиле, прохода на Републиката, по пътя Нови Искър - Лакатник, Драгичево-Рударци, Юндола-Голямо Белово, Асеновград-Смолян, Бобошево-Четирци, Мездра-Ботевград, и Момчилград-Крумовград

До 30 септември се забранява движението на тежкотоварни ППС с ремаркета и полуремаркета, с повече от 2 оси, селскостопанска, земеделска и специализирана строителна техника по републиканските пътища І-клас, както и по АМ-те на страната за времето от 16:00ч. до 22:00ч. за последния работен или предпразничен ден, както и за последния почивен или празничен ден. От 30.06.2011г. заповедта се отнася и за път II-55 между Велико Търново и Гурково.

До 30.10.2011 г. за ремонтни дейности се затваря пътя Варвара - гара Костандово. Обходът е през Белово - Юндола - Велинград или през Пазарджик - Пещера - Батак - Ракитово - Гара Костандово - Велинград.

Ремонтни работи се извършват на пътя Извор - Димово - реконструкция на мостово съоръжение. Път ІІІ-6204 Овчарци - Сепарева баня от км 7+690 до км 12+790 се извършва рехабилитация ЛОТ14.