Учителката, направила зелено училище в двора на личния имот в село Бряговица, може да бъде глобена с до 10 000 лева, съобщава Нова телевизия.

Припомняме, преподавателка от престижно столично училище бе спипана да осъществява незаконно туроператорска дейност, като организира палатков лагер (зелено училище) за деца между 8 и 11-годишна възраст от учебното заведение в личния си частен имот. Лятното къмпингуване се осъществявало при изключително неприемливи условия. То включвало настаняване, хранене и учебни занятия.

Комисията за защита на потребителите е установила, че децата били настанявани в построени от родителите им палатки. Цената на лагера била 280 евро без включен транспорт.

На учителката са съставени два акта - единият е за извършване на туроператорска дейност без необходимата регистрация. По закон глобата е 5000 лева.

Вторият акт е за предоставяне на туристически услуги в некатегоризиран туристически обект - там глобата е от 500 до 5000 лева. Преподавателката има право да обжалва актовете. А ако не спре да упражнява незаконно туроператорска дейност, я грози нова глоба до 10 000 лева.