Престрелка стана в Масачузетския технически университет в Kеймбридж до Бостън, съобщи abc.net.

Въоръжен мъж е стрелял по полицейски служител, който е откаран в болница в критично състояние. Впоследствие стана ясно, че той е загинал.

Полицаят, който отговарял за охраната на кампуса, се отзовал на повикване за нарушаване на реда, когато бил прострелян няколко пъти от неизвестно лице.

От съобщение, публикувано на сайта на учебното заведение, става ясно, че районът е обграден с полицейски коли, а студентите са предупредени да останат извън него или ако са в кампуса, да не излизат. От там предупреждават и че ситуацията е особено опасна.

Стрелбата е станала в 10,45 ч. местно време.

„Boston Globe" съобщава, че очевидци на стрелбата са чули експлозии. Полицията претърсва района за евентуални взривни устройства.

По информация на NBC на мястото на престрелката са открити взривове и тенджера под налягане. Припомняме, взривните устройства, които отнеха живота на трима души по време на атентата на маратона в Бостън, бяха поставени именно в такива съдове.

Въпреки това до момента не се съобщава за директна връзка между станалото в университета и бомбеното нападение по време на спортното събитие.