Срещу това държавата да оздравява Корпоративна търговска банка (КТБ) с парите на данъкоплатците, категорично се обяви лидерът на „Атака" Волен Сидеров. „Нека да си фалира", отсече пред журналисти в парламента Сидеров.

Атакист номер 1 не е съгласен и с вчерашното решение на депутатите от временната парламентарна комисия по бюджет и финанси да призоват Българската народна банка (БНБ) да намери решение на казуса, както и да премахнат задължението за обявяване на фалит на КТБ в срок от пет дни при установяване на негативен капитал в банката.

„Все едно законът до сега е важал за всички - падне ли капиталът под еди колко си, фалираш. Не, сега трябвало да го променим, защото трябвало да оздравим тази банка", ядоса се Сидеров и отсече - „Аз не знам защо трябва да се оздравява тази банка? Откъде накъде?"

Въпреки това лидерът на атакистите предложи: „Ако трябва да се оздравява - да се съберат други банки, банкови чужди вериги, които в България изпомпват чрез лихви и други спекулации парите на българите, да се съберат да я спасяват".