emaxpress
Критиките на президента според премиера Бойко Борисов са крайно неоснователни.

Той заяви това след срещата си с еврокомисаря Кристалина Георгиева, отговаряща за международното сътрудничество и хуманитарната помощ.

Борисов каза, че е затворил страницата, пращайки вицепремиера Дянков при държавния  глава на крака с развято бяло знаме.

Това не е атака, аз не съм на ход, от тук нататък това не е мой проблем, посочи премиерът.

Това, което ще се случи в парламента и в Конституционния съд - това са власти над мен, добави още Борисов.

Той припомни позицията на изпълнителната комисия на ГЕРБ, която председателства, и подчерта, че тя е категорична и ясна.

Ако критиката започва с думите в БДЖ 20 години са наливат пари и няма реформи, в здравеопазването 20 години се наливат пари и няма реформи, в енергийни проекти са крадени пари и няма никакъв контрол и Борисов, ти си виновен, че тези седем месеца не цъфва - тогава щях да приема критиката, но по начина, по който беше поднесена, не мога да я приема, заяви премиерът.

К. Георгиева: Дано тангото на Дянков завърши добре за българите.
                                    Още...

Борисов добави, че въпросът е ясен за обществото и за хората и няма нужда повече да се задълбава.

Той изрази недоумение защо е нямало коментар от страна на президента по отвличанията и за вършените по думите му безобразия в икономиката и финансите.

Като примери Борисов посочи заменките на гори, декапитализирането на НЕК, налятите стотици милиона лева в проектите „Цанков камък" и „Белене".

Според оценката на премиера в МВР и в ДАНС служителите работят добре и заслужават аплодисменти, че са отървали хората от магистрални грабежи и отвличания.

Борисов изтъкна още, че в междинния доклад на ЕК и в доклада на департамента на САЩ се посочва, че в България има политическа воля за борба с корупцията и престъпността.