Лидерът на Атака Волен Сидеров сезира главния прокурор Сотир Цацаров заради интервю на Слави Бинев. В интервю пред новинарския сайт ПИК, дадено на 24.12.2013 евродепутатът заявява : „Ще му размажа главата! Ще го разпльоскам, а след това ще изкарам тестисите му през гърлото...Волен да казва къде да дойда...".

„С това си действие Славчо Пенчев Бинев заявява, че се подготвя да ме унищожи физически и да ме убие, което представлява престъпление по чл. 117, ал. 1 по Наказателния кодекс", пише лидерът на националистите.

„От биографията на това лице може да се направи съвсем обоснован извод  че ще извърши убийство. Предприел съм необходимите действия, като съм сезирал Главния прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров, за тези заплахи от страна на Славчо Бинев за престъпление по член 117, ал. 1 от НК и настоявам пред Главния прокурор да бъдат направени необходимите постъпки за снемането на депутатския му имунитет като евродепутат", се посочва в съобщението на Волен Сидеров.

Той иска и официално становище на обвинител номер 1 редно ли е евродепутат да заплашва с убийство лидер на парламентарно представена партия и депутат в българския парламент, както и дали трябва ли да му бъде свален имунитетът и да му бъде търсена наказателна отговорност.

Според Сидеров с изявлението си пред медията Бинев признава, че се готви да го убие. „Моля ви да имате предвид, че приготовлението е извършено от лице, от чиято биография може да се направи съвсем обоснован извод, че може да извърши убийство, пише националистът до главния прокурор.

Той също така припомня, че Слави Бинев е завършил Национална спортна академия „Васил Левски" и е състезател, шампион и треньор по таекуон-до. Миналото му се свърза с гангстерската война между борци и каратисти, с инцидента при спортния комплекс „Декстрим", боят в клуб "БИАД", предизвикан от Слави Бинев и редица други подвизи, припомня още лидерът на Атака.