Аз съм преценил, казал съм, имам готовност и когато е необходимо ще постъпя както намеря за добре.
Как ще си подредя отбора, кога ще го подсиля, кога ще включа нови играчи, си е само мое решение.

Това е заявил премиерът Бойко Борисов в Истанбул след срещата си с Вселенския патриарх Вартоломей, цитиран от агенция Фокус.

Премиерът е коментирал темата за Илиян Михов и отлагането назначаването му за вицепремиер.

Мисля, че се справяме прекрасно до този момент. Понеже в момента правителството ни върви много добре, виждате как ни приемат навсякъде в Европа, не виждам смисъл да правя тази промяна сега, е казал министър-председателят.

На въпрос дали Кольо Парамов ще бъде икономически съветник Борисов е отговорил, че той е от месеци икономически съветник, но много пъти много хора проспивали тези неща, после ги вадели и започвали да ги коментират.

България и Турция ще са моторите на проекта "Набуко", е казал още премиерът. За това се разбрахме вчера с премиера Ердоган, защото проектът е много важен и без нас не може да стане, посочи министър-председателят.

След това Бойко Борисов е отказал да коментира повече подобни теми, посочвайки, че няма да говори такива неща пред Вселенския патриарх.

От своя страна Вселенският патриарх Вартоломей е пожелал успех на новия кабинет за благоденствието на българския народ и е помолил за подкрепа за членството на Турция в Европейския съюз, подчертавайки добрите отношения с българската църква.