Полицаите и техните ръководители са действали законосъобразно при обезвреждането на психично болния мъж в Горна Баня.

Тази оценка за акцията даде в кулоарите на НС вътрешния министър Веселин Вучков. Не съм правил никакъв опит да се намесвам в тяхната работа, подчерта министърът. Той е разпоредил да се прилагат помощни средства само при абсолютна необходимост.

Вучков потвърди информацията на "Пирогов", че въпросният мъж от около половин час е в МВР болница, но състоянието му не е усложнено и няма опасност за живота му.

Според Веселин Вучков трябва да се намери начин психично болните да бъдат поне от време на време в изолация, за да не поставят под риск здравето и живота на съседите си.

Няколко полицаи са пострадали от сачми, стана ясно от думите на силовия министър. Нараняванията им не са сериозни, получили са леки драскотини от сачмите. Те са преминали лекарски  преглед и са поели отново служебните си задължения.

Министърът направи и сравнение между снощната акция и акцията в Лясковец, когато загина една барета. Според Веселин Вучков при онзи случай не се подходило професионално, а при снощния - професионално.

Беше важно да не се застрашат граждани и полицаи, както и да се запази животът на автора на тези стрелби, коментира още вътрешният министър.