Депутатката от ГЕРБ Ирена Соколова е подкрепила партията на Николай Бареков "България без цензура". Или поне това показва проверката на ЕГН-то й в сайта на Централната избирателна комисия, на който всеки един българин може да провери дали данните му фигурират в някоя от подписките на политически партии и коалиции, регистрирани като участници в предстоящите европейски избори.

Докато в пленарна зала депутатите се брояха, Соколова се възмути в кулоарите на Народното събрание от това, което откри при проверката.

Припомняме, че след като новото изборно ръководство даде право за подобна проверка, много българи се оплакаха, че техните данни са използвани за регистрация на партии без тяхното знание.

"Естествено, че съм се подписала за регистрацията на ГЕРБ", зарече се Соколова и подчерта, че е член на партията на Бойко Борисов от седем години и е втори мандат народен представител.

Самата депутатка няма идея как е станала кражбата на личните й данни. В момента Ирена Соколова фигурира само в подписката на "България без цензура".

"Ще сезирам съответните органи и ще влезем най-вероятно в съдебна процедура", закани се народният представител от ГЕРБ. Тя загатна, че и други депутати са открили шокирани подписа си за различни от техните партии.