Бойко Борисов заподозря БСП и ДПС в опит да направят атентат срещу него и да го припишат на Сретен Йосич.

„Ако БСП и ДПС си мислят да правят нещо с физическата ми сигурност и за физическото ми оцеляване, което те са способни да го направят и да го препишат на Сретен Йосич, дано и той гледа и чува, да не стане да му го припишат на него", каза Борисов.

Той допълни, че категорично ги подозира в опит да направят атентат срещу него и сега търсят начин „все едно ще дойде отвън".
„Виждат че губят тотално и се готови на всичко в момента", добави лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов даде специална пресконференция, на която коментира казаното днес от депутати от временната комисия, създадена по скандала с изявленията пред белградския съд на Сретен Йосич.

Председателят на комисията Христо Бисеров съобщи, че имат информация за това, че Борисов е викнат за свидетел по делото срещу Йосич.

„След като Станишев и Доган пращат свои хора в парламента да говорят за това нещо точно, те категорично го мислят. В противен случай този цирк няма да го разиграват", заяви Борисов.

Ако те (комисията, б.р.) са обективни - президентът трябва да ми даде „Стара планина" - най-високият орден, който е даван
                Б.Борисов

"Това не е игра - да изкарваш Борисов личен враг, който да свидетелства в Белград срещу Сретен Йосич - това не е игра", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Запитан дали се страхува от Йосич, Бойко Борисов каза, че няма човек, който да не се страхува от него.

Борисов е категоричен, че ако комисията изчете внимателно всички материали, тя трябва да излезе с предложение, да му се присъди орден „Стара планина".

„Ако те са обективни - президентът трябва да ми даде „Стара планина" - най-високият орден, който е даван", заяви Борисов и допълни, че незабавно трябва да го направи, защото още първата година като главен секретар заловен Йосич.

Бойко Борисов подчерта, че има и политика, има и държава, и че по време на залавянето на Йосич Българската държавата е изпълнила задълженията си към европейските институции.

„Холандците изпратиха военен самолет с тяхна охрана, барети, и съответно екстрадираха човека - това ние не бихме могли да го направим, ако няма искане от европейските служби", допълни бившият главен секретар на МВР.

Борисов поясни, че в случая действат от службите на различни държави, всичко минава през главния прокурор и всички действия, свързани със Сретен Йосич, са били ръководени от него и с всяко нещо е запознаван вътрешният министър.

По думите та Борисов ДПС и БСП в този случай целят да го вкарат в личен конфликт - „Сиреч аз съм извършил ареста и това да настрои Йосич допълнително срещу мен".
Според Борисов другата им цел е да се загърби институционално това, което България е направила и да се окаже, е един човек и изпълнявал заповеди или вършил операция сам, което не е така.

„Явно търсят политическа разправа със своите опоненти, на мен трябва да ми дадат орден или да ми се извинят", подчерта Борисов.

Припомняме, в началото на юни 2005 година - по време на предизборната кампания за 40-о Народно събрание, отново се заговори за готвен атентат срещу Бойко Борисов - тогава главен секретар на МВР и кандидат-депутат от листата на НДСВ.