Вътрешният министър Цветлин Йовчев не каза кой от двамата кандидати за председател на ДАНС му е фаворит.

Вътрешният министър бе сред поканените от парламентарната комисия за контрол на спецслужбите за изслушването на Владимир Писанчев и Недялко Недялков - кандидати за шефове на агенцията.

Аз съм убеден, че и двамата имат необходимите качества и ако не са успели да ви впечатлят с презентациите, могат да ви кажа, че това не е най-силната им част, но те имат необходимите качества, знания и опит, заяви министърът пред медиите в НС.

По думите му съвсем скоро агенцията трябва да има нов председател и министър-председателят ще вземе решение кого да предложи за началник на родното ФБР.

И двамата кандидати, по думите му са професионалисти, които са прекарали голяма част от трудовия си стаж в агенцията и са се доказали като професионалисти с опит. И двамата се ползват с доверието на международните ни партньори, подчерта Цветлин Йовчев.

По думите му много добър подход е за шеф на ДАНС да се търси професионалист от системата. Той е убеден, че и двамата кандидати в управлението на агенцията се ръководят от върховенството на закона.

Йовчев бе лаконичен в коментара си на факта, че държавният глава, който бе поканен за изслушването, не е в НС и обясни, че президентът е изпратил свой представител. Попитан кой е неговият фаворит, Йовчев заяви: "Аз подкрепям и двамата".