Приключи данъчната проверка на имотите и фирми, за които се твърди, че са свързани с лидера на ДПС Ахмед Доган.

Данъчните са проучили собствениците по документи на пет имота в Бояна, Рибарица, Девин, Бургас и в родното село на Доган - Дръндар, съобщи БНТ.

По време на проверката е ревизирано цялостното финансово състояние на дружествата, собственици на имотите. Паралелно е проверявано и дали са строени със съответните разрешения и документи.

От НАП обаче отказват да коментират резултатите, тъй като са конфиденциални, но материалите по ревизията са били връчени на компетентните органи.

През май 2008 г. Светослав Малинов съобщи в кулоарите на парламента, че т.нар. Боянски Сараи на Доган са три пъти по-големи от вилата на държавния глава и показа обща снимка на двата имота. Тогава от ДСБ поискаха проверка на имотите.

Става въпрос за имоти, за които през последните години се е говорило, че са собственост на Доган.

Малинов показа сателитни снимки на имотите, тъй като, както той поясни, заради охраната е почти невъзможно човек да се приближи до тях.

Според Малинов имотите на лидера на ДПС са на стойност милиони или десетки милиони лева. Той допълни, че ДСБ иска парламентарно разследване.

Припомняме, в началото на септември ВАС ще разглежда дело срещу Ахмед Доган, образувано по доклад на парламентарната Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. омисията излезе с доклад, в който се съобщава, че са налице данни за конфликт на интереси по отношение на Ахмед Демир Доган.

През март пък стана ясно, че Ахмед Доган е взел 1,5 млн. лева като консултант по четири мегапроекта на предишното правителство - хидровъзел "Цанков камък", "Доспат", каскада "Горна Арда" и язовир "Тунджа".