Все по-малко граждани се събират на протестите пред парламента.
Това го доказва и днешният, организиран под мотото „Спрете да крадете", като час след началото му пред сградата на НС имаше не повече от 100 души.

Организаторите канят депутатите да излязат пред централния вход, за да се срещнат със своите избиратели и те от своя страна да се убедят, че народните представители се явяват на работните си места.

„Ние живеем в най-корумпираната и бедна държава в Европа, затова се събираме тук, за да кажем стига толкова", заяви студентът Румен Захариев.

Искаме да видим дали депутатите в момента са на работа.
Очакваме в 12:00 часа да излязат, за да видим колко хора идват на работа, докато ние - студенти, природозащитници, гражданите, идваме тук да протестираме", допълни още той.

Протестиращите предлагат стратегия за развитие и обществен контрол. Тя включва икономическо и социално развитите чрез образование, нови технологии, реализация на способните млади хора в България.

Стратегията включва и прозрачност и граждански контрол при отчитането, събирането и разходването на публични средства.

Студентите предлагат и механизми за предсрочна смяна на правителства, които не изпълняват предизборните си обещания.

Протестиращите се обявяват за силно гражданско общество, за изкореняване на корупцията, за свобода на словото и прозрачно финансиране на медиите, както и за достъпно и модерно образование.

Според тях необходими са социални, финансови и жилищни преференции за насърчаване на раждаемостта.
Те искат още реформи в политическите партии и изборите, като се даде път на нови и чисти лица, които не са участвали тоталитарната власт.

На въпроса защо броят на протестиращите намалява Румен Захариев заяви, че обществото ни явно се ръководи от катаклизми, затова в него трябва да се развие постоянство.

Той не пожела да отговори кои според него са най-корумпираните депутати.

Помолен да коментира дали като алтернатива на сегашното управление той вижда партия ГЕРБ в контекста на изказванията на Бойко Борисов в Чикаго, Румен Захариев заяви: „Хората в България са твърдите, решителни и истински патриоти."