За пореден път лидерът на Атака Волен Сидеров потърси сметка за развитието на казуса „Костинброд", който помрачи предишните предсрочни парламентарни избори. Това стана на срещи със симпатизанти на партията му в Драгоман, Сливница и Костинброд.

Никой до сега не е разследвал как информацията за 350-те хиляди бюлетини е стигнала до Николай Бареков, който я оповести в телевизионния ефир, алармира Сидеров. „Много просто. Тя му е била пусната или от полицията, или от прокуратурата. Това е единият въпрос, който и до днес чака отговор, чака разследване кой трябва да отговаря за изтичане на информация. Вторият въпрос е какво стана с тази афера? Какво стана с тези прословути 350 000 бюлетини? Има ли осъдени или няма. Една година мина. Осъдени няма", заяви Сидеров.

Лидерът на Атака припомни, че има само един човек, подведен под отговорност - Росен Желязков, секретар на Министерския съвет тогава, както и че собственикът на печатницата Йордан Бончев - общински съветник от ГЕРБ, е разпитан веднъж като свидетел и няма дори обвинение срещу него.

„Въпросът е, че това отпечатване на тези 350 000 бюлетини досега не е разследвано до фаза съдебна санкция. Защото ти ако си напечатал толкова над нормата, над указаната бройка по закон, значи подготвяш фалшификация. До момента нашата невероятно обективна съдебна система не се е произнесла, т.е. няма виновен. А щом няма виновен какво пречи на изборите, които сега идват на 5 октомври, това да се повтори? Сега казват, че печатането щяло да бъде в БНБ, ама каква е разликата? Нима в печатницата на БНБ не може да стане далавера? Може и още как!", предположи Сидеров.

По думите на Сидеров няма разлика между частните печатници и тази на БНБ, тъй като и в двата случая по негово мнение ГЕРБ, БСП, ДПС имат властта да си купят бюлетини и да ги пласират на изборите на 5 октомври .

„Никой друг няма такава възможност, защото трябва да имаш кметове. Атака няма общински кмет в България, нито един. На мен дори да ми даде някоя купчина бюлетини, не знам какво да ги правя. Трябва да имаш кмет, общинска власт, полиция. Това го имат ГЕРБ, БСП и ДПС. Какво пречи тези три партии да направят същата шашма, или това което беше посочено като шашма, да се повтори в по-голям мащаб сега на изборите на 5 октомври. Моят отговор е нищо не пречи", категоричен е националистът.

Сидеров прогнозира, че е възможно на предстоящия вот измамата с гласове да бъде в още по-големи мащаби.

„Какво е разрешението? Разрешението е всички ние да си отваряме очите.", смята лидерът на Атака и призова всички да упражнят правото си на глас, за да предотвратят подобни манипулации.